fbpx
Nieuwenhuis
Kopen of verkopen Energielabel G

Energielabel F: wat nu?

Een woning met een energielabel F is minder gewild dan een woning met een beter energielabel. In dit blogartikel bespreken we wat het betekent als jouw huis, of het huis dat je wilt kopen, een energielabel F heeft en wat je kunt doen om de energiezuinigheid te verbeteren.

Lees meer...
Nieuwenhuis

Column De Wiezer mei 2023

Iedere maand schrijven wij een column in de lokale krant ‘De Wiezer’. In dit column doen wij ons best om jou een kijkje te geven in onze wereld. De wereld van de makelaardij. In dit negende column gaan we op pad met de fotograaf om te ontdekken wanneer we de mooiste foto’s kunnen maken.

Lees meer...
Column de Wiezer - maart 2023

Column De Wiezer april 2023

Iedere maand schrijven wij een column in de lokale krant ‘De Wiezer’. In dit column doen wij ons best om jou een kijkje te geven in onze wereld. De wereld van de makelaardij. In dit achtste column gaan we onze werktijden ontdekken. Wanneer bezichtig jij het allerliefst een woning?

Lees meer...
Kopen of verkopen Energielabel G

Wat je moet weten over Energielabel G

Een woning met een energielabel G is de minst energiezuinige woning die er is. In dit blogartikel bespreken we wat het betekent als jouw huis, of het huis dat je wilt kopen, een energielabel G heeft en wat je kunt doen om de energiezuinigheid te verbeteren.

Lees meer...
Column de Wiezer - maart 2023

Column De Wiezer maart 2023

Iedere maand schrijven wij een column in de lokale krant ‘De Wiezer’. In dit column doen wij ons best om jou een kijkje te geven in onze wereld. De wereld van de makelaardij. In dit zevende column gaan we onze werktijden ontdekken. Wanneer bezichtig jij het allerliefst een woning?

Lees meer...
Jij verliefd, wij niet

Jij verliefd, wij niet

Wat denk jij; zou het handig zijn om in verliefde toestand een rationele beslissing te nemen zoals het kopen van een huis? Ga deskundig op pad met tips van onze experts om de meest gemaakte blunders te voorkomen.

Lees meer...
Huis verkopen twente

Bananen en het verkopen van jouw huis

Volgens Miljuschka, een bekende Nederlandse kok en culinair expert, is een bananenbrood het allerlekkerste als de bananen de fruitmand uitlopen. Dat kan geen toeval zijn, want tijdens de verkoop van een huis willen we ook geen bananen die de fruitmand uitlopen. Dus hup, hup aan de bak! Of aan de kook? Of aan de poets? Of…?

Lees meer...
Column Wiezer februari 2023

Column De Wiezer februari 2023

Iedere maand schrijven wij een column in de lokale krant ‘De Wiezer’. In dit column doen wij ons best om jou een kijkje te geven in onze wereld. De wereld van de makelaardij. In dit zesde column gaan we onze gereedschapskist ontdekken. Welke tools hebben wij tot onze beschikking om jouw huis te verkopen?

Lees meer...

Duurzame taxatie

Het zal jou vast niet ontgaan zijn. Mensen gaan massaal hun woning verduurzamen. Spouwisolatie, zonnepanelen, dak- en vloerisolatie of een warmtepomp. Verduurzamen is hot. Door jouw huis te verduurzamen kun jij op termijn geld besparen. Wij leggen uit waarom je een taxatie nodig kunt hebben om deze ingrepen te financieren.

Lees meer...

Column De Wiezer januari 2023

Iedere maand schrijven wij een column in de lokale krant ‘De Wiezer’. In dit column doen wij ons best om jou een kijkje te geven in onze wereld. De wereld van de makelaardij. In deze vijfde column gaan we dieper in op die ‘oh zo lastige’ stap.

Lees meer...
Bezichtigingsplan

Tips voor een perfecte bezichtiging

Onthoud; je bent niet op visite, je bent een eventuele koper. Onthoud dit goed en bekijk het huis dat je gaat bekijken dan ook grondig. Met dit bezichtigingsplan heb je flink wat handreikingen om aan de slag te gaan. Toch nog hulp nodig? Wij doen dit iedere dag dus vraag ons mee.

Lees meer...
Column De Wiezer december 2022

Column De Wiezer december 2022

Iedere maand schrijven wij een column in de lokale krant ‘De Wiezer’. In dit column doen wij ons best om jou een kijkje te geven in onze wereld. De wereld van de makelaardij. In deze vierde column gaan we de huidige woningmarkt eens bekijken. Hoe zit dat nu met overbieden, of juist niet?

Lees meer...
Column november de Wiezer

Column De Wiezer november 2022

Iedere maand schrijven wij een column in de lokale krant ‘De Wiezer’. In dit column doen wij ons best om jou een kijkje te geven in onze wereld. De wereld van de makelaardij. In dit derde column kijken we gekscherend naar de kreten die makelaars in verkoopteksten hanteren.

Lees meer...
Verkoopstyling

Vlot en goed jouw huis verkopen. Hoe?

Een goede deal sluiten tegen de beste voorwaarden is voor de meeste woningverkopers het best haalbare resultaat. Snappen wij! Juist in deze veranderende woningmarkt is het daarom belangrijk om eens kritisch te kijken naar de weg hiernaar toe. Benieuwd hoe jij dat kunt aanpakken?

Lees meer...
Thuiswerkplek

De fijnste werkkamer in huis

De laatste tijd werken we steeds meer thuis. Om goed thuis te kunnen werken, is een fijne en rustige werkplek erg belangrijk. Hoe kun je deze plek het beste inrichten? Wij helpen jou. In deze blog vind je inspiratie, tref je diverse stijlen en lees je meer over het samenstellen van de juiste thuiswerkplek. Kies de stijl die het beste bij jou past en ga aan de slag.

Lees meer...
Interieurontwerp

Column De Wiezer oktober 2022

Iedere maand schrijven wij een column in de lokale krant ‘De Wiezer’. In dit column doen wij ons best om jou een kijkje te geven in onze wereld. De wereld van de makelaardij. In deze tweede column beantwoorden wij de vraag van de 5-jarige Siep die zich afvraagt waarom zijn mama het huis van een vriendje mooi heeft gemaakt. Hoe dat zit lees jij hier.

Lees meer...

Kleur van het jaar 2023

Ieder jaar is het weer spannend. Wat worden de trendkleuren voor het komende jaar? Gaan we voor blauw, groen of kiezen we pastel tinten? Spreekt Wild Wonder jou aan? Of ga jij meer voor Raw, Buzz of FLow? Laat je verrassen door de mooiste kleuren van 2023 en kies je favoriete kleurenpalet voor in huis.

Lees meer...
Foto blog woonmaand

Oktober woonmaand

Het is zover; Oktober woonmaand is van start. Dit betekent dat het tijd is om je woning winterklaar te maken. Traditiegetrouw worden de nieuwste woontrends en kleuren ieder jaar in de Oktober Woonmaand bekendgemaakt. Een hoogtepunt voor onze stylisten bij Nieuwenhuis! Wil jij ook alles weten over de nieuwste trends? Lees dan vooral verder.

Lees meer...
Oktober woonmaand

Column De Wiezer september 2022

Hi, wat leuk dat wij jou mogen meenemen in onze wereld van vastgoed. Iedere maand schrijven wij een column in de lokale krant ‘De Wiezer’. In dit column doen wij ons best om jou een kijkje te geven in onze wereld. De wereld van de makelaardij. In deze eerste aflevering bespreken we de buren. We nemen jou mee op een zomerse zaterdagavond. Wie is jouw buur?

Lees meer...
Style jouw bank met kussens

Zo style jij jouw bank met kussens

De winkels liggen vol met de mooiste kussens om jouw bank te stylen! Welke zijn het mooiste op jouw bank en hoe geef jij jouw interieur hier een flinke boost mee?

Lees meer...
Sanne Nieuwenhuis

Je huis verkopen versus blind date

Je huis verkopen versus blind date Wat een gedoe zeg, zo’n blind date. Wat ga je aan doen? Ga je voor die tijd nog naar de kapper? Een zonnebankkuurtje zou ook niet verkeerd zijn. Je wilt natuurlijk de beste versie van jezelf laten zien want je krijgt nooit een tweede kans voor een goede eerste indruk.Genoeg stof […]

Lees meer...
Zwarte kozijnen

Kies zwart ♡

Zwarte kozijnen zijn hot! Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Ook onze volgers verkozen overduidelijk de zwarte kozijnen boven witte in een kleine poll. Hoe kies je de mooiste zwarte kleur voor jouw kozijnen en wat zijn nu eigenlijk de voor- en nadelen van zwarte kozijnen aan de binnenzijde van de jouw woning?

Lees meer...
Pimp je keuken

Pimp je keuken

Pimp je keuken “De plek is fantastisch, de tuin groot genoeg, het huis lekker ruim. Maar die keuken! Die is echt niet mijn smaak.” Een uitspraak die we best wel eens horen. Ons advies voor de woningzoeker? Ga toch eens kijken of het huis past bij jou, want met weinig budget kun je vrij gemakkelijk […]

Lees meer...
Huis inrichten

Verkooptips voor binnen

Hoe kun jij de kijkers van jouw woning een handje helpen? Door de juiste sfeer in huis aan te brengen. Dit kun je doen door een passende inrichting te gebruiken, schoon te maken, op te ruimen, de juiste temperatuur aan te houden en nog veel meer. Een huis verkopen is dan ook echt teamwork.  Verkooptips […]

Lees meer...
taxeren

Wat is een taxatie eigenlijk?

Wat is een taxatie eigenlijk? Heel simpel gezegd is een taxatie een geschatte waarde. In ons geval praten we dan over een waarde van een woning. Dit kan een waardebepaling worden genoemd maar ook een taxatie. Zit er verschil in? Zo ja, wat is dat dan? In deze blog legt onze taxateur Henk Nieuwenhuis dit […]

Lees meer...

Wat is jouw ideale tuin?

Wat is jouw ideale tuin? Je zoekt een mooi huis, maar hoe zit het nu met de tuin die je het liefste erbij hebt? Moet die juist op het zuiden of liever op het noorden gericht zijn? Groot of klein? Groen aangelegd of bestraat? Dat ligt echt helemaal aan jouw eigen voorkeur en leefwijze. Wij […]

Lees meer...
Een plaatje van een vensterbank

Een plaatje van een vensterbank

Wij kijken graag naar buiten en ‘gluren’ ook graag naar binnen. Een vensterbank valt dus goed op en verdient zeker wat extra aandacht. Toch blijft de vensterbank voor velen een lastig item om gezellig te krijgen, want hoe style je die vensterbank nou? In deze blog geven we wat leuke tips en ideeën. Een plaatje […]

Lees meer...
Even binnenkijken in De Maaten

Even binnenkijken in De Maaten

Ben jij ook benieuwd naar de verhalen van bewoners in de verschillende wijken van Wierden? Deze keer nemen we een kijkje in een de gezellige wijk De Maaten, ook wel genoemd De Grote Maat. Rob en Kirsten vertellen ons wat ze zo fijn vinden aan het wonen in deze veelzijdige buurt. Even binnenkijken in De […]

Lees meer...
Wierden West

‘Nu is het ons droomhuis’

Niet iedereen is meteen enthousiast bij de zoektocht naar een nieuwe woning. Maar soms kan een kleine verandering in bijvoorbeeld interieur al wonderen doen. Zo ook bij Patrick Pijffers. Hij ging van twijfelend over zijn nieuwe huis naar razend enthousiast. Hoe? Dat vertelt hij in deze blog. ‘Nu is het ons droomhuis’

Lees meer...
Waarom opruimen wordt beloond

Waarom opruimen wordt beloond

Vroeger hoorde je het de hele dag van je moeder: “ruim je kamer op”, “hang je jas op” en ga zo maar door. Als kind volgde je deze bevelen liever niet op. Zou hier stiekem de oorzaak liggen van het uitstellen van opruimen? Toch heeft het opruimen van je huis heel wat voordelen.   Waarom […]

Lees meer...
Wierden Centrum

Even binnenkijken in Wierden Centrum

Ben jij ook benieuwd naar de verhalen van bewoners in de verschillende wijken van Wierden? Deze keer nemen we een kijkje in een nieuwbouwwoning in Wierden Centrum. We vragen Juliette Pluym het hemd van het lijf over haar ervaring om in het centrum van Wierden te wonen.   Ben jij ook benieuwd naar de verhalen […]

Lees meer...
Blogs met tips en adviezen

5 belangrijke vragen bij de bezichtiging

Heb jij ook zo’n droombeeld van een toekomstig huis in je hoofd? Je hebt jouw woonwensen genoteerd en stiekem jouw droomwensen er bij geschreven. ‘Een tuin met weinig onderhoud, drie slaapkamers, een luxe keuken met stoomoven, houten vloeren en openslaande deuren…’ Droom je al mee? 5 belangrijke vragen bij de bezichtiging

Lees meer...
Verkoopstyling

Hoe één middag sjouwen een huis verkoopt

Onze klanten geven ons het vertrouwen om actief bezig te gaan met de verkoop van hun woning. Soms gaat dit echter niet van een leien dakje en staat een huis lang in de verkoop. Voor deze klant hadden wij dé oplossing: één middag sjouwen. In deze blog vertellen we hoe dat in zijn werk ging. […]

Lees meer...

Eenvoudig tijd besparen bij je verhuizing?

Yes, je hebt een nieuwe woning gekocht. Gefeliciteerd! Wat nu? Een verhuizing regelen kost best wat moeite en inspanning. Om jou te helpen heeft Funda een nieuwe tool ontwikkeld die het leven tijdens de verhuizing een stukje gemakkelijker maakt. Wij vertellen er alles over in onze blog. Eenvoudig tijd besparen bij je verhuizing?

Lees meer...
Hallo Groen

Hallo groen!

Wij houden van groen! Een beetje groen zorgt voor een sfeervolle woning. Met een beetje geluk haal je luchtzuiverende planten in huis, wat jouw wooncomfort ook nog eens verhoogt. Niet zulke groene vingers? Geen zorgen, in deze blog vertellen we je alles over dé plant van nu: de pannenkoekenplant. Hallo groen!

Lees meer...