Nieuwenhuis meer dan een makelaar
Nieuwenhuis meer dan een makelaar

Wat is een taxatie?

Een taxatie is het inschatten van de waarde van jouw woning of een stuk grond door een (gecertificeerde) taxateur, in de vorm van een taxatierapport. In deze blog leggen we uit wat een taxatie inhoudt, hoe het proces verloopt en waarom het zo belangrijk is.

 

Doel van de taxatie

Taxaties worden om verschillende redenen uitgevoerd, zoals voor het verkrijgen van een hypotheek, het vaststellen van de waarde voor de aankoop van een huis, voor verzekeringen of voor fiscale doeleinden. Een taxatie is essentieel omdat het een objectieve waarde geeft aan een woning of stuk grond, wat belangrijk is voor kopers, kredietverstrekkers en verzekeraars om beslissingen te kunnen nemen.

 

Wie voert de taxatie uit?

Een taxatie wordt uitgevoerd door een gecertificeerde taxateur. Dit is een professional met expertise in het beoordelen van vastgoed en die geregistreerd is bij een erkend instituut. Bij Nieuwenhuis meer dan een makelaar hebben wij twee gecertificeerde taxateurs in huis, Henk Nieuwenhuis en Sanne Nieuwenhuis.

Hoe verloopt een taxatie?

Het taxatieproces bestaat uit verschillende stappen.

  • Voorbereiding en onderzoek: De taxateur verzamelt informatie over het eigendom, zoals bouwtekeningen, kadastrale gegevens en gegevens over vergelijkbare objecten in de buurt.
  • Inspectie: De taxateur inspecteert het object grondig. Dit omvat zowel de binnen- als de buitenkant van het pand. Tijdens het rondkijken maakt de taxateur aantekeningen en foto’s. Hij let op de staat van onderhoud, de kwaliteit van de constructie, de grootte en indeling van het huis en eventuele verbeteringen of gebreken.
  • Analyse: Op basis van de inspectie en verzamelde gegevens analyseert de taxateur de staat van het pand, de locatie, de markttrends, vergelijkbare objecten en andere factoren die van invloed kunnen zijn op de waarde.
  • Waarde bepalen: De taxateur komt uiteindelijk met een schatting van de marktwaarde van het object. Dit wordt vastgelegd in een taxatierapport.

 

Taxatierapport

Het eindresultaat van de taxatie is een gedetailleerd rapport dat de bevindingen van de taxateur bevat.

  • Algemene informatie: Details over het eigendom, zoals het adres, de eigendomsgegevens en de gebruiksdoeleinden.
  • Beschrijving van het eigendom: Informatie over de grootte, indeling, staat van onderhoud en eventuele renovaties of verbeteringen.
  • Marktanalyse: Gegevens over vergelijkbare verkochte eigendommen in de buurt en hoe deze zich verhouden tot het getaxeerde object.
  • Waardeoordeel: De uiteindelijke schatting van de marktwaarde, inclusief de gebruikte methoden en berekeningen.
  • Bijlagen: Foto’s van het eigendom, plattegronden, kadastrale gegevens en andere relevante documenten.

 

Met deze uitleg over taxaties ben je goed geïnformeerd over het belang en het proces van het vaststellen van de waarde van een jouw woning of grond. Wij helpen je graag verder en kunnen een taxatie voor jou uitvoeren. Hopelijk tot snel!

Een taxatie nodig?

Neem gerust contact met ons op.
ter Horst
"Ja, ik beveel dit bedrijf aan"
Lees verder
Huis goed en vakkundig getaxeerd en was er tevreden mee. Wat mij betreft prima en snel verlopen. Toppie! Vriendelijke man met kennis van zaken. Huis goed getaxeerd en kreeg het rapport vrij snel opgestuurd zodat ik de zaken verder kan afhandelen. Erg tevreden mee.
Letteboer
"Ja, ik beveel dit bedrijf aan"
Lees verder
Gewoon goed en deskundig. Klantvriendelijke en deskundige taxateur.
Kluvers
"Ja, ik beveel dit bedrijf aan"
Lees verder
Naardens en verwachting. Duidelijk, geen gezeur en niet opdringend. Kortom prettig en deskundig geholpen.
Vorige
Volgende

Meer dan alleen een makelaar

Wil jij het maximale uit de verkoop van je woning halen?

Wij geloven dat elke woning een uniek huis is dat het verdient om met de grootste zorg en toewijding te worden verkocht. Ontdek hoe wij jouw woning in 3 eenvoudige stappen transformeren naar de hoogste opbrengstwaarde!

Stap 1 - Stralende presentatie

Eerste indrukken zijn cruciaal. Ons team van stylisten en fotografen brengt de ware pracht van jouw woning naar voren met al haar pluspunten en kansen. We optimaliseren de presentatie met bijvoorbeeld professionele foto’s en video’s. Zo creëren we een onvergetelijke eerste indruk die potentiële kopers betovert.

Stap 2 - Slimme marketingmagie

We laten jouw woning met kop en schouders eruit steken in de vastgoedwereld. Met behulp van doelgerichte marketingstrategieën en de nieuwste technologieën brengen we jouw eigendom onder de aandacht van de juiste doelgroep. Van online tot offline, we zetten alles in om een buzz te creëren en de vraag te vergroten.

Stap 3 - Meesterlijke onderhandelingen

Onze ervaren makelaars zijn jouw partners in onderhandeling. We streven naar de beste voorwaarden en hoogste opbrengstwaarde bij elke transactie. Met vastberadenheid en kennis begeleiden we het onderhandelingsproces tot aan de laatste handtekening, zodat jij met een glimlach de sleutels van jouw succesvol verkochte woning overhandigd.

Ons recente aanbod

Wat levert mijn huis op?

Hoe snel zou mijn huis verkopen? Duidelijkheid over de waarde. Vraag een gratis waardebepaling aan.

Vraag eenvoudig een gratis waardebepaling aan bij ons. De makelaar inventariseert samen met jou de woning en vertelt jou wat de reële waarde én de haalbare verkoopprijs is. Zo heb je een goed beeld van de waarde van jouw woning, waardoor je weloverwogen beslissingen kunt nemen.