fbpx
Nieuwenhuis
Duurzame taxatie

Duurzame taxatie

Het zal jou vast niet ontgaan zijn. Mensen gaan massaal hun woning verduurzamen. Spouwisolatie, zonnepanelen, dak- en vloerisolatie of een warmtepomp. Verduurzamen is hot. En dat is te begrijpen met de huidige energieprijzen. Door jouw huis te verduurzamen kun jij op termijn geld besparen. Wij leggen uit waarom je een taxatie nodig kunt hebben om deze ingrepen te financieren. Zo kun je maandelijks wel honderden euro’s besparen door goede isolatie aan te brengen in jouw huis.

Financieringsmogelijkheden

Het klinkt allemaal heel slim, maar het is ook een flinke investering om deze verduurzaming te realiseren. Wat nu als je niet voldoende geld hebt om deze maatregelen toe te passen?

Haak nog niet af, er zijn namelijk twee opties om deze verduurzaming te financieren.

Als eerste kun jij zelf een aanvraag doen voor een consumptief krediet. Dit kan bij twee instanties. Het Nationaal Wamtefonds en bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten. Deze laatste wordt ook wel het SVn genoemd.

Als tweede kun jij ervoor kiezen om hypothecair bij te lenen. Dat noemen ze ook wel een verduurzamingshypotheek. Met de verduurzamingshypotheek leen je een extra bedrag bij je hypotheek op om je woning energiezuiniger te maken. Je kunt dit geld alleen gebruiken voor energiebesparende maatregelen zoals zonnepanelen of isolatie. Dus niet voor een nieuwe keuken. Een hypothecaire lening is bij aankoop van een woning sowieso interessant. Je kan dit meefinancieren in jouw hypotheek mits het qua inkomen en waarde na investering van de verduurzaming passend is. Ook kan je bij het toepassen van verduurzaming vaak meer lenen dan je normaliter kunt. Daarnaast kennen sommige hypotheekverstrekkers een korting op de hypotheekrente of een speciale verduurzamingslening met gunstige rente.

Baten versus de lasten

Deze tweede optie is voor velen van jullie interessant. Deze extra hypotheek wordt vaak over een termijn van dertig jaar uitgesmeerd om af te lossen, waardoor de maandelijkse betaling relatief laag is in vergelijking met de besparing op de energielasten. Soms is het zelfs mogelijk om dit deel aflossingsvrij mee te financieren. Bijvoorbeeld als jouw woning voldoende overwaarde heeft.

Aan de slag

Ben jij voornemens om jouw woning te verduurzamen en heb je daarvoor een taxatie nodig? Neem dan contant met ons op om een afspraak in te plannen via 0546 457405 of via info@nieuw-en-huis.nl. Duurzaamheid wordt beloond, daarom neemt onze taxateur een cadeautje voor jou mee.