Nieuwenhuis meer dan een makelaar
Nieuwenhuis meer dan een makelaar

Waarom opruimen wordt beloond

Vroeger hoorde je het de hele dag van je moeder: “ruim je kamer op”, “hang je jas op” en ga zo maar door. Als kind volgde je deze bevelen liever niet op. Zou hier stiekem de oorzaak liggen van het uitstellen van opruimen? Toch heeft het opruimen van je huis heel wat voordelen.

Kijk zelf eens: staat jouw zolder ook vol met dozen die van het ene naar het andere huis zijn meeverhuisd? Heb jij uitpuilende kledingkasten en rommellades waarin je niets meer terug kunt vinden of een garage vol kapotte spullen? En wat staat er eigenlijk in jouw keukenkastjes? Gebruik je echt al die kopjes, borden en glazen nog?

Je hoort het vaak, maar het is echt zo: van opruimen krijg je rust in je hoofd. Daarnaast lijkt je huis ineens een stuk ruimer en heb je een beter overzicht. Dat geeft toch een goed gevoel? En het scheelt ook nog eens een hoop tijd bij het schoonmaken van je huis. Win-win!

Ben je nog niet overtuigd? We hebben nog wat redenen voor je om te beginnen met een opruimdagje:

Je maakt ruimte voor nieuwe spullen

Door oude spullen weg te gooien en eens goed te kijken naar spullen die je daadwerkelijk gebruikt creëer je nieuwe ruimte. Ruimte in de keukenkastjes voor nieuw servies, ruimte in de woonkamer voor nieuwe accessoires of planten en ruimte in de schuur voor goed gereedschap. Pak alle kastjes eens leeg, maak ze schoon en zet dan de spullen terug waarvan je zeker weet dat je ze nog gebruikt. Wedden dat je ruimte over houdt?

Opruimen is een goede work-out

Tijdens het opruimen ben je vaak constant in beweging. Kastjes leegpakken, schoonmaken, herinrichten en spullen weggooien. Je loopt een aantal keer op en neer, poetst er op los en met een beetje geluk moet je ook nog een paar keer de trap op en af. Ideaal, zo verbrand je heel wat calorieën en hoef je ’s avonds niet meer naar de sportschool.

Je krijgt meer overzicht

In een opgeruimd huis kun je veel makkelijker je spullen terugvinden. Door een vaste plek voor bijvoorbeeld je sleutels of je paspoort te creëren hoef je nooit meer in paniek het hele huis overhoop te halen op het moment dat je op vakantie gaat. Vaste plekken zorgen voor meer overzicht in je huis, maar ook in je hoofd. Zo hoef je niet dagen te bedenken waar je die belastingpapieren van vorig jaar hebt gelaten, of waar je die reservesleutel van je fiets ook alweer hebt verstopt. Natuurlijk hoef je niet voor álles in huis een vaste plek te hebben, maar een beetje categoriseren helpt je echt om rust in je hoofd te creëren en spullen terug te vinden.

Je komt beter tot rust

Een opgeruimd huis zorgt ervoor dat je stresslevel vermindert. Je hoeft niet constant na te denken over je to do-lijst vol met klusjes en alle rommel is lekker uit het zicht. Wanneer je woning een beetje opgeruimd is, is het ook makkelijker om de boel netjes te houden. Zo houd je elke week tijd over voor jezelf en kun je lekker ontspannen. Met een kopje thee uit je nieuwe kopjes, op je schone bank met nieuwe kussentjes, in je opgeruimde woonkamer. Heerlijk!

Een opgeruimd huis bevordert de gezelligheid

Voor de één is gezelligheid een avondje knus op de bank zitten, voor de ander is het de hele avond met vrienden wijntjes drinken. Door op te ruimen creëer je meer ruimte voor gezellige accessoires zoals kaarsen of planten; de pannenkoekenplant is een echte topper.  Of je houdt ruimte over voor je nieuwe wijnglazen en kaasplankje. Dat is toch een goede reden om visite uit te nodigen en te genieten van de gezelligheid in jouw huis?

Dit klinkt allemaal leuk, maar wat nou als je geen hele dag de tijd hebt om een grote opruimsessie te houden? Geen zorgen: begin bijvoorbeeld eens met één keukenkastje.

Wil je meteen aan de slag, maar heb je een klein huis en meer spullen dan opbergruimte? Ook dan zijn er volop tips om opbergruimte te creëren en te verwerken in je interieur. Daar helpen we graag bij! Maak direct een afspraak, dan kijken we graag eens met je mee om ook jouw huis rommelvrij te maken.

Meer dan alleen een makelaar

Wil jij het maximale uit de verkoop van je woning halen?

Wij geloven dat elke woning een uniek huis is dat het verdient om met de grootste zorg en toewijding te worden verkocht. Ontdek hoe wij jouw woning in 3 eenvoudige stappen transformeren naar de hoogste opbrengstwaarde!

Stap 1 - Stralende presentatie

Eerste indrukken zijn cruciaal. Ons team van stylisten en fotografen brengt de ware pracht van jouw woning naar voren met al haar pluspunten en kansen. We optimaliseren de presentatie met bijvoorbeeld professionele foto’s en video’s. Zo creëren we een onvergetelijke eerste indruk die potentiële kopers betovert.

Stap 2 - Slimme marketingmagie

We laten jouw woning met kop en schouders eruit steken in de vastgoedwereld. Met behulp van doelgerichte marketingstrategieën en de nieuwste technologieën brengen we jouw eigendom onder de aandacht van de juiste doelgroep. Van online tot offline, we zetten alles in om een buzz te creëren en de vraag te vergroten.

Stap 3 - Meesterlijke onderhandelingen

Onze ervaren makelaars zijn jouw partners in onderhandeling. We streven naar de beste voorwaarden en hoogste opbrengstwaarde bij elke transactie. Met vastberadenheid en kennis begeleiden we het onderhandelingsproces tot aan de laatste handtekening, zodat jij met een glimlach de sleutels van jouw succesvol verkochte woning overhandigd.

Ons recente aanbod

Wat levert mijn huis op?

Hoe snel zou mijn huis verkopen? Duidelijkheid over de waarde. Vraag een gratis waardebepaling aan.

Vraag eenvoudig een gratis waardebepaling aan bij ons. De makelaar inventariseert samen met jou de woning en vertelt jou wat de reële waarde én de haalbare verkoopprijs is. Zo heb je een goed beeld van de waarde van jouw woning, waardoor je weloverwogen beslissingen kunt nemen.