fbpx
Nieuwenhuis
Hallo Groen

Hallo groen!

Wij houden van groen! Een beetje groen zorgt voor een sfeervolle woning. Met een beetje geluk haal je luchtzuiverende planten in huis, wat jouw wooncomfort ook nog eens verhoogt. Niet zulke groene vingers? Geen zorgen, in deze blog vertellen we je alles over dé plant van nu: de pannenkoekenplant.

 

Groen, groen, groen.

Wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Groen op de wanden, een mooie groene grasmat, maar vooral mooie planten in huis in alle tinten groen. Ook als je geen grote botanische tuin hebt met bloemen, een beukenhaag of olijfboom doet een plantenbak met een beetje groen het al snel goed. Ben jij nog een groentje met kamerplanten, probeer het dan eens met de pannenkoekplant.

 

De pannenkoekplant is helemaal van nu. Hij is terug uit de jaren ‘70 met zijn opvallende verschijning. Hij heeft glimmende, ronde bladeren die dansen op dunne stengels. Met zijn donkergroene kleur scoort hij punten in ieder interieur. Het is dé luchtzuiverende kamerplant voor stijlvol wonen.

 

Geen groene vingers?

Koop jij altijd een vetplant of zelfs kunstplanten voor jouw niet-zo-groene vingers? De pannenkoekplant is gemakkelijk te verzorgen. Geef hem een fijn plekje in jouw huis waar licht komt, maar waar hij niet in de volle zon staat. Geef hem wekelijks wat water, maar laat hem niet zwemmen. Zorg jij goed voor hem? Dan zorgt dit plantje goed voor jou met zijn luchtzuiverende werking.

 

Of je nou van grote kamerplanten houdt of juist van kleintjes, een pannenkoekplant is een veelzijdige binnenplant. Hij staat in zijn eentje erg mooi op een dressoir, maar ook in een groepje met andere planten. Doe eens gek en maak een complete pannenkoekfamilie. Stekjes maken dus! Moeilijk? Nee hoor, de plant maakt zelf kleine ‘baby’s’. Deze zitten rondom de plant in de aarde. Je haalt deze eruit en verpoot de stek. Dit is ook beter voor het behoud van de ‘moederplant’.

 

Heb je nog een muntstuk over om te investeren? Plaats hem dan in de aarde bij jouw pannenkoekplant en de plant trekt welvaart voor je aan. Fabel of feit? Probeer het maar eens. Ben jij al overtuigd van de mooie en hippe pannenkoekplant, oftewel de Pilea? Koop hem nu en geniet van deze prachtplant.

 

Heb je advies nodig bij het inrichten van jouw kamer met bijvoorbeeld planten? Wij helpen je! Naast het verkopen van huizen zijn we namelijk ook goed in interieurstyling. Neem contact met ons op, dan komen we graag eens een kijkje nemen bij jou thuis.