fbpx
Nieuwenhuis
Een plaatje van een vensterbank

Een plaatje van een vensterbank

Wij kijken graag naar buiten en ‘gluren’ ook graag naar binnen. Een vensterbank valt dus goed op en verdient zeker wat extra aandacht. Toch blijft de vensterbank voor velen een lastig item om gezellig te krijgen, want hoe style je die vensterbank nou? In deze blog geven we wat leuke tips en ideeën.

Style jij hem vooral symmetrisch of plaats je liever een verzameling met accessoires? Echte ‘regels’ zijn er niet voor het stylen van een vensterbank en het is voornamelijk een kwestie van smaak. Een vensterbank leent zich uitstekend voor een creatieve insteek. Je kan er veel op kwijt en als je echte mazzel hebt, dan is jouw vensterbank ook nog lekker diep. Negeer de vensterbank nooit! Of hij nou smal of diep is, plaats er aanvullende accessoires.

 

Droomuitzicht

Is jouw uitzicht echt subliem en kan je hier de hele dag wel van genieten? Maak de vensterbank dan breder. Leg wat kussens erop, een goede stapel tijdschriften ernaast en voilà je hebt een sfeervol bankje. Een ideaal plekje om de hele dag te genieten van het uitzicht. Mis jij juist een vensterbank? Plaats dan bijvoorbeeld een kastje, kruk of ander oppervlak onder het raam en creëer zo jouw eigen oppervlak om te stylen.

 

De tip voor het stylen

De truc is om het rustig te houden. Gebruik één kleur of verschillende tinten van die kleur. Ook planten zijn een aangename aanvulling in de vensterbank. Gebruik accessoires die aansluiten bij jouw huidige interieur.

Het is erg leuk om jouw vensterbank te gebruiken voor het uitstallen van jouw favoriete verzamelingen. Denk aan allemaal plantjes of andere leuke voorwerpen. Plaats ze in diverse potten, zet ze onder een stolp, in een bak of op een plateau. Spelen met de hoogte maakt het spannend. Houdt de kleuren rustig om een rommelig beeld te voorkomen.

Veel geziene items zijn natuurlijk planten in vele uitvoeringen. Dol zijn we op planten! Planten geven een fris en levendig gevoel aan een interieur. Probeer eens om te spelen met de diverse groene kleuren van planten. Ook met de bloempotten kun je spelen. Denk aan verschillende formaten en vormen. Zet ze in groepjes bij elkaar en voilà; je hebt een speels en levendig effect dat direct in het oog springt.

Foto’s en leuke kaarten zijn ook een goed idee om je vensterbank mee te decoreren. Plaats deze in diverse lijsten van afwisselende formaten. Om de rust te houden kan je ervoor kiezen om ze af te drukken met eenzelfde filter eroverheen, bijvoorbeeld in grijstinten.

Symmetrie geeft rust, maar kan ook saai ogen. Probeer dan ook om imperfectie toe te passen. Hoe dan? Plaats bijvoorbeeld een oneven aantal spullen, varieer in diverse materialen en vormen en plaats de items uit het midden van het venster.

Voor meer tips kun je natuurlijk onze blogs in de gaten houden. Wil jij hulp voor jouw interieur? Maak een afspraak, wij helpen graag met een unieke, persoonlijke inrichting!