Nieuwenhuis meer dan een makelaar
Nieuwenhuis meer dan een makelaar

Kies zwart

Zwarte kozijnen zijn hot! Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Ook onze volgers verkozen overduidelijk de zwarte kozijnen boven witte in een kleine poll. Hoe kies je de mooiste zwarte kleur voor jouw kozijnen en wat zijn nu eigenlijk de voor- en nadelen van zwarte kozijnen aan de binnenzijde van de jouw woning?

Een mini geschiedenisles

Zwarte kozijnen zijn beslist niet nieuw. Vooral de huidige, populaire stalen kozijnen waren vroeger al veelgebruikt. Ze kwamen voor in kassen, magazijnen en fabrieken uit de 19e eeuw. Ze geven de geliefde stoere en industriële, loftachtige uitstraling waar we nu weer zo dol op zijn. Deze trend past tegenwoordig bijna in elk interieur.

Het uitzicht

Door zwarte kozijnen toe te passen in jouw interieur komt hetgeen je door de ramen heen ziet meer in het zicht. Je gaat dus meer de focus leggen op het uitzicht! Wil jij graag jouw uitzicht benadrukken? Dan is het toepassen van een zwarte kleur op dat kozijn perfect. Jij gaat dan als het ware jouw uitzicht inlijsten.

Pas wel op, want wil je dat het kozijn binnen juist meer opvalt? Creëer dan een contrast. Het creëren van een contrast kan op vele manieren, maar de meest gemakkelijke is het gebruik van witte muren tegen het kozijn aan. Dit geeft een prachtig effect en geeft jouw neutrale interieur en echte luxe en loftachtige sfeer.

Kies jij zwart, zwart of zwart

Er zit veel verschil tussen zwart en zwart. Misschien zie jij het niet zo snel met het blote oog op een klein staaltje, maar op een kozijn kan iedere kleur zwart anders overkomen. Dit heeft te maken met vele factoren zoals lichtinval, het kozijn en ook de verf zelf. Kies je hoogglans, zijdeglas of mat? Er zijn echt veel keuzes en het maken van de juiste keuze is heel persoonlijk.

De meest gebruikte zwarte kleuren op kozijnen komen vaak uit de RAL Classic collectie. RAL 9005, RAL 7021 maar ook RAL 5004 zijn veel genoemde kleuren. Dit zegt jou denk ik niks? Mij wel! Maak gebruik van mijn kennis en kunde en kies de beste kleur op jouw kozijn!

RAL 9005 | Gitzwart |

Dit is de meest gangbare en meest donker zwarte kleur uit de RAL Classic. Zoek jij echt diep, diep zwart? Dan zit je met deze kleur perfect!

RAL 7021 | Zwartgrijs |

Het is een elegante kleur met een stoere uitstraling. Vooral buiten wordt deze kleur veel gebruikt. Het is een zwartgrijze kleur die prettig en rustig oogt.

RAL 5004 | Zwartblauw |

Deze elegante kleur wordt ook wel monumentenblauw genoemd. Het is een zwarteblauwe kleur die echt heel donkerblauw overkomt. Zoek jij echt zwart? Dan kies je deze niet. Zoek jij een warme donkere kleur die zich perfect laat combineren, modern en elegant is? Dan is dit een goede optie.

RAL 8022 | Zwartbruin |

Deze kleur is bruin die naar zwart neigt. Dit is echt een prachtige en unieke kleurkeuze die je goed moet weten te combineren met andere kleuren. Vooral in een matte afwerking geeft hij een stoere en industriële uitstraling. Donker, hip en trendy, maar niet te zwart dus.

RAL 9004 | Signaalzwart |

Dit is een populaire kleur uit de RAL Classic collectie. Hij is net een tint zachter en liever dan de diepzwarte kleur 9005. Hij is dan ook voor velen een prettige allemansvriend. Ook deze kleur is in een matte versie een plaatje om te zien in een stoer interieur.

RAL 9011 | Grafietzwart |

Hij is niet zwart en niet grijs. De kleur zit tussen antraciet, zwart en gitzwart in. Hij is niet echt zwart, zwart, maar ook niet heel licht. Zoek je dus een zwarte kleur, die niet helemaal donker zwart is, maar ook niet te licht? Dan is de grafietzwart de juiste kleur voor jou.

RAL 9017 | Verkeerszwart |

Dit is een mooie zwarte kleur uit de RAL Classic collectie. Net als grafietzwart zitten hij tussen antraciet, zwart en diepzwart in. Hij is net een tint donkerder dan grafietzwart. Het is een sjieke kleur met een diep donkere uitstraling.

En nu aan de slag

Het kiezen van de juiste kleuren is een feestje en met deze tips moet dat vast helemaal goed komen! Toch hulp nodig? Schakel ons dan in, want dan ben je zeker van de juiste keuze en een perfect interieur.

 

Meer dan alleen een makelaar

Wil jij het maximale uit de verkoop van je woning halen?

Wij geloven dat elke woning een uniek huis is dat het verdient om met de grootste zorg en toewijding te worden verkocht. Ontdek hoe wij jouw woning in 3 eenvoudige stappen transformeren naar de hoogste opbrengstwaarde!

Stap 1 - Stralende presentatie

Eerste indrukken zijn cruciaal. Ons team van stylisten en fotografen brengt de ware pracht van jouw woning naar voren met al haar pluspunten en kansen. We optimaliseren de presentatie met bijvoorbeeld professionele foto’s en video’s. Zo creëren we een onvergetelijke eerste indruk die potentiële kopers betovert.

Stap 2 - Slimme marketingmagie

We laten jouw woning met kop en schouders eruit steken in de vastgoedwereld. Met behulp van doelgerichte marketingstrategieën en de nieuwste technologieën brengen we jouw eigendom onder de aandacht van de juiste doelgroep. Van online tot offline, we zetten alles in om een buzz te creëren en de vraag te vergroten.

Stap 3 - Meesterlijke onderhandelingen

Onze ervaren makelaars zijn jouw partners in onderhandeling. We streven naar de beste voorwaarden en hoogste opbrengstwaarde bij elke transactie. Met vastberadenheid en kennis begeleiden we het onderhandelingsproces tot aan de laatste handtekening, zodat jij met een glimlach de sleutels van jouw succesvol verkochte woning overhandigd.

Ons recente aanbod

Wat levert mijn huis op?

Hoe snel zou mijn huis verkopen? Duidelijkheid over de waarde. Vraag een gratis waardebepaling aan.

Vraag eenvoudig een gratis waardebepaling aan bij ons. De makelaar inventariseert samen met jou de woning en vertelt jou wat de reële waarde én de haalbare verkoopprijs is. Zo heb je een goed beeld van de waarde van jouw woning, waardoor je weloverwogen beslissingen kunt nemen.