fbpx
Nieuwenhuis

Zo style jij jouw bank met kussens

De winkels liggen vol met de mooiste kussens om jouw bank te stylen! Welke zijn het mooiste op jouw bank en hoe geef jij jouw interieur hier een flinke boost mee? We hebben echt heel veel tips om jouw zithoek een hoog knuffelgehalte te geven en dan vooral met het gebruik van kussens op de bank. In deze blog hebben we het over ton sur wattes, harige exemplaren en seizoenskeuzes. Teveel leuks om te missen. Doe inspiratie op en deel een foto van jouw bank om te winnen. 

Goede keuzes

Met de kussens op de bank kun jij jouw woonkamer al snel een andere uitstraling geven. Maar hoe doe je dit nu? Het mooiste is om meer dan 1 kussen te gebruiken om sfeer te bepalen. Maar hoeveel kussens gebruik je dan? Dit is afhankelijk van meerdere factoren. Natuurlijk ligt dit ook aan het formaat van jouw bank en het aantal zitplekken. Heb jij een grote hoekbank, dan kun je meerdere hoeken gebruiken om kussens neer te leggen. Je zit dan al snel aan 6 of meer kussens. Heb jij een smal 2-zitsbankje, dan is het gebruik van 2 kleinere kussens in beide hoeken meer dan voldoende. Je wilt er immers zelf ook nog bij kunnen zitten.

Kussens gebruiken in de ton sur ton kleuren is altijd geslaagd. Ton sur wattes?? Ton sur ton; dit betekent dat je de kleuren van jouw kussens in dezelfde kleurgroep houdt. Dus stel je kiest groen. Dan kun je kiezen uit verschillende groentinten. Hiermee creëer je een gevoel van eenheid en bereik je een rustig en sjiek effect.

Een harig exemplaar

“Wordt het dan niet saai?” Nee, vooral niet als je afwisselt met het formaat van de kussens en de stofkeuze. Gebruik kussens in diverse afmetingen en vormen. Ronde, ovale, vierkante en rechthoekige kussens kun je erg goed combineren. Je legt enkele in een set bij elkaar voor een spannend effect. Wissel ook af in grootte en hoogte.

Tegenwoordig zijn er kussens in allerlei soorten stoffen. Een combinatie van een harig fluffy kussen, een linnen variant of een fluweelzacht exemplaar kan allemaal! Kies wat jij mooi vindt, maar onthoudt bovenstaande tips voor een geslaagd effect.

Durf jij echt uit te pakken? Er zijn prachtige kussens met patronen te koop, zoals een dier of kleurrijke bloemen. Probeer een kussen te kiezen waar jouw gekozen kleur in terugkomt, bijvoorbeeld in de bloemblaadjes. Deze is perfect om te gebruiken en geeft het geheel een meer bijzondere uitstraling.

Het hele jaar door de mooiste bank

Je kunt jouw gekozen kleur ook heel goed combineren met basiskleuren zoals grijs, beige, goud, zwart en wit. Dit is erg leuk om te gebruiken in de diverse seizoenen. Oke, even een voorbeeldje. Stel jij kiest oud-roze als jouw favoriete kleur. Dan schaf je een aantal mooie kussens aan in die kleurrange. Kies ze van verschillende stoffen en vormen. In de zomer combineer je deze heel goed met enkele frisse witte exemplaren. In de winter vervang je de witte voor enkele gouden en zwarte om het geheel een warmer gevoel te geven.

Het gebruik van kussens is sfeerbepalend. Onthoud; kwaliteit gaat voor kwantiteit. Wij zijn heel benieuwd naar jouw bank. Blijft het lastig? Schakel ons in en geniet ook van een perfecte zithoek. 

WIN WIN WIN

Deel een foto van jouw bank op onze social media. Met of zonder die gave kussens. Wij kiezen woensdag 15 juli 2020 uit alle inzendingen een winnaar met wie we gaan shoppen voor de ultieme afmaker van de perfecte bank!