Nieuwenhuis meer dan een makelaar
Nieuwenhuis meer dan een makelaar

Wat is een taxatie eigenlijk?

Wat is een taxatie eigenlijk? Heel simpel gezegd is een taxatie een geschatte waarde. In ons geval praten we dan over een waarde van een woning. Dit kan een waardebepaling worden genoemd maar ook een taxatie. Zit er verschil in? Zo ja, wat is dat dan? In deze blog legt onze taxateur Henk Nieuwenhuis dit haarfijn uit.

Waarom heb ik een taxatie nodig?

Een taxatie is een geschatte waarde, in dit geval van een woning. Deze waarde kan gedegen worden onderbouwd in een taxatierapport. Dit kun je nodig hebben voor diverse doeleinden zoals het verkrijgen van een hypotheek of bij een erfkwestie. Als je benieuwd bent wat jouw huis waard is of je wilt het verkopen dan heb je niet direct een taxatierapport nodig, maar heb je aan een waardebepaling genoeg. Ook dit is een geschatte waarde die grondig wordt onderbouwd. Deze wordt echter niet uitgebreid beschreven in een rapport, maar door ons met jou besproken.

Het doel van een waarde

Bij het bepalen van een woningwaarde is het belangrijk om te weten wat het doel is. Moet de waarde worden bepaald voor de verkoop van de woning of voor een ander doeleinde? Ook moet er worden bepaald met welke methode de waarde wordt berekend.

In de meeste situaties krijg je te maken met een taxatie als je een nieuwe woning koopt of de hypotheek oversluit. Dit is dan het doel. Wij bepalen voor dit doel de marktwaarde van de woning. Nu komt de kennis en kunde van de taxateur flink aan bod. Want dit is maatwerk. Waardes zijn afhankelijk van vele factoren zoals de economische situatie, de ligging, de grootte, de bouwkundige toestand, de onderhoudsstaat en nog veel meer. De taxatie wordt vastgelegd in een rapport en dit rapport heb je meestal nodig voor de financiële dienstverlener. Taxeren is echt een vak.

Gratis waardebepaling

Wat nu als je gewoon benieuwd bent wat jouw woning waard is voor bijvoorbeeld een verkoop in de toekomst of een ander doel? Dat snappen wij en dan kun je ons vragen om een waardebepaling uit te voeren. Ook dan komen wij langs om jouw woning te bekijken en gaan we aan het rekenen om tot jouw woningwaarde te komen. Aan de hand van de berekening en onze bevindingen bepalen wij een woningwaarde die bij jouw doel past. Dit leggen wij dan persoonlijk uit. Zo ben jij flink wat kennis rijker en geen euro armer, want een waardebepaling is gratis en vrijblijvend.

Ben je benieuwd wat jouw woning waard is of heb je een taxatie nodig? Neem gerust contact met ons op via 0546 457405 om verdere uitleg te ontvangen of een afspraak in te plannen. 

Meer dan alleen een makelaar

Wil jij het maximale uit de verkoop van je woning halen?

Wij geloven dat elke woning een uniek huis is dat het verdient om met de grootste zorg en toewijding te worden verkocht. Ontdek hoe wij jouw woning in 3 eenvoudige stappen transformeren naar de hoogste opbrengstwaarde!

Stap 1 - Stralende presentatie

Eerste indrukken zijn cruciaal. Ons team van stylisten en fotografen brengt de ware pracht van jouw woning naar voren met al haar pluspunten en kansen. We optimaliseren de presentatie met bijvoorbeeld professionele foto’s en video’s. Zo creëren we een onvergetelijke eerste indruk die potentiële kopers betovert.

Stap 2 - Slimme marketingmagie

We laten jouw woning met kop en schouders eruit steken in de vastgoedwereld. Met behulp van doelgerichte marketingstrategieën en de nieuwste technologieën brengen we jouw eigendom onder de aandacht van de juiste doelgroep. Van online tot offline, we zetten alles in om een buzz te creëren en de vraag te vergroten.

Stap 3 - Meesterlijke onderhandelingen

Onze ervaren makelaars zijn jouw partners in onderhandeling. We streven naar de beste voorwaarden en hoogste opbrengstwaarde bij elke transactie. Met vastberadenheid en kennis begeleiden we het onderhandelingsproces tot aan de laatste handtekening, zodat jij met een glimlach de sleutels van jouw succesvol verkochte woning overhandigd.

Ons recente aanbod

Wat levert mijn huis op?

Hoe snel zou mijn huis verkopen? Duidelijkheid over de waarde. Vraag een gratis waardebepaling aan.

Vraag eenvoudig een gratis waardebepaling aan bij ons. De makelaar inventariseert samen met jou de woning en vertelt jou wat de reële waarde én de haalbare verkoopprijs is. Zo heb je een goed beeld van de waarde van jouw woning, waardoor je weloverwogen beslissingen kunt nemen.