fbpx
Nieuwenhuis
Foto blog woonmaand

Oktober woonmaand

Het is zover; de Oktober woonmaand is van start. Dit betekent dat het tijd is om je woning winterklaar te maken. Traditiegetrouw worden de nieuwste woontrends en kleuren ieder jaar in de Oktober Woonmaand bekendgemaakt. Een hoogtepunt voor onze stylisten bij Nieuwenhuis! Wil jij ook alles weten over de nieuwste trends? Lees dan vooral verder.

Welke materialen zien we terugkomen en welke zien we juist verdwijnen? En kiezen we straks voor ronde of meer hoekige vormen in huis? Kun jij wel een beetje hulp gebruiken? Laat je in deze blog dan inspireren. Er zijn meerdere woontrends die eruit springen, elk met hun eigen kenmerken.

Haal de natuur naar binnen

De kleur groen lijkt steeds populairder te worden in ons interieur. Deze frisse kleur geeft een rustgevend en kalm gevoel. Helemaal als je het aanvult met mooie grote planten in een mooie mand of pot. Planten en bloemen geven ons energie en zullen daarom centraal blijven staan in het interieur. Als je dit combineert met natuurlijk tinten haal je buiten naar binnen.

Duurzaamheid

Steeds meer mensen zullen geld uitgeven aan kwaliteitsproducten en materialen met een langere levensduur. We gaan voor duurzame opties, zoals tweedehands woonitems. Meubels en decoratie vertellen hun eigen verhaal, hebben charisma en elk object is uniek. Een salontafel of kast met een ietwat doorleefde look zorgt voor extra sfeer. Neem ook eens een kijkje bij een kringloopwinkel. Hier vind je vaak leuke items die jouw interieur uniek maken.

Verf

Waar we voorheen vaak muren en plafonds wit schilderden, wordt dat nu steeds minder vaak toegepast. We kiezen voor warme, uitgesproken kleuren. Hierbij wordt vaak de kleur van de muur doorgetrokken naar het plafond. Op deze manier creëren we een gevoel van geborgenheid.

Scandinavisch interieur

De Scandinavische woontrend is al jaren populair en blijft dat de komende tijd ook. De stijl is licht, luchtig en tijdloos. Met een sfeer die harmonie en rust uitstraalt. We zien dat er in het Scandinavische interieur gebruikgemaakt wordt van hout (beuken, essen) in combinatie met zachte texturen. Qua kleur wordt er gekozen voor zachte, frisse tinten.

Minimalistisch modern

Hierin zijn de vormen strak en wordt er gekozen voor sobere materialen en ingetogen kleuren. Deze stijl kan eigenlijk altijd. Bijbehorende kernwaarden zijn comfort en functionaliteit. De afgelopen periode is men steeds vaker op zoek naar een veilige thuishaven met zo min mogelijk prikkels, maar wel van alle gemakken en nut voorzien. Er is bovendien een dominante rol weggelegd voor de thuiswerkplek binnen dit interieur.

Hulp

Kun je ondanks deze tip nog wel wat hulp gebruiken met het inrichten van jouw woning? Wij hebben meerdere interieur toppers die je graag willen helpen. Stel je vragen gemakkelijk via 0546 – 457405 of stuur ons een e-mail aan info@nieuw-en-huis.nl.