fbpx
Nieuwenhuis

De trendkleuren van 2023

Ieder jaar is het weer spannend. Wat worden de trendkleuren voor het komende jaar? Gaan we voor blauw, groen of kiezen we pastel tinten? Spreekt Wild Wonder jou aan? Of ga jij meer voor Raw, Buzz of FLow? Laat je verrassen door de mooiste kleuren van 2023 en kies je favoriete kleurenpalet voor in huis.

De herfst is in aantocht en langzaam maken we ons klaar om wat weer wat meer tijd binnen in huis door te brengen. De nieuwe trends druppelen langzaam binnen en we bereiden ons voor op herfstgeuren, de open haard, de feestmaanden en…… de kleur van 2023!

Menig interieurfanaat kijkt uit naar september, want dit is de maand waarin de trendkleuren van 2023 bekend gemaakt worden door bekende verfmerken. Welke kleur komt volgend jaar overal terug en kunnen we door het hele huis gebruiken de komende maanden?

De afgelopen jaren smeerden we massaal de kleuren Braveground,  Denim Drift, Heart Wood en Spiced Honey op onze muren en afgelopen jaar was Bright Skies een dikke hit. Dit jaar wordt, in vergelijking met afgelopen jaar, he-le-maal anders met een prachtige warme tint: Wild Wonder.

De kleur van de natuur

Wild Wonder zou je kunnen omschrijven als een zachte natuurlijke kleur, die het interieur een positieve, energieke en warme uitstraling geeft. De natuurlijke gele kleur van tarwe, met een hint van groen haalt het gevoel van de natuur naar binnen in onze huizen. Je haalt met deze kleur de magie van de natuur in huis met deze goudgele tint. Of zie jij er een andere kleur in?

Licht is heel belangrijk als het gaat om kleuren in een ruimte. Wanneer je fel zonlicht in je kamer hebt, oogt deze kleur een stuk lichter. Wanneer je juist veel fel kunstlucht in huis hebt, dan wordt hij geler. Noorderlicht (blauwlicht) haalt de groentoon in de kleur naar boven en licht vanuit het zuiden zorgt er weer voor dat de gele toon naar boven komt. Dat is nog eens magie!

Naast de Kleur van het Jaar, stelt Flexa ook kleurpaletten samen die geïnspireerd zijn op de Kleur van het Jaar, in dit geval: Lush, Buzz, Raw en Flow. Welk kleurenpallet spreekt jou het meeste aan?!

Hulp

Wil jij graag weten hoe wij een van deze kleurpaletten in jouw woning toe kunnen passen? Onze interieur toppers willen graag met je meedenken. Stuur ons een e-mail naar info@nieuw-en-huis.nl of stel je vragen gemakkelijk via 0546-457405.

Beeldmateriaal: Flexa kleur van het jaar 2023.