fbpx
Nieuwenhuis
Wierden Centrum

Even binnenkijken in Wierden Centrum

Ben jij ook benieuwd naar de verhalen van bewoners in de verschillende wijken van Wierden? Deze keer nemen we een kijkje in een nieuwbouwwoning in Wierden Centrum. We vragen Juliette Pluym het hemd van het lijf over haar ervaring om in het centrum van Wierden te wonen.

 

Juliette woont hier al 8 jaar, sinds eind 2010. Destijds kwam zij hier samen met haar vriend Klaas wonen, nu zijn ze een jong gezin met 2 prachtige kleine meiden. Ze hebben de woning nieuw opgeleverd gekregen en helemaal naar eigen smaak ingericht. Tijdloos, modern en strak.

 

Juliette en Klaas hebben gekozen voor deze woning omdat ze graag een nieuwbouwwoning wilden. Dit in combinatie met de prachtige locatie gaf voor hen de doorslag om hier te komen wonen. Het wonen in het centrum bevalt ze dan ook ontzettend goed! Ze genieten altijd mee van de gezelligheid in het hartje van Wierden, bijvoorbeeld tijdens de Wiezo.

 

Privacy en gezelligheid gaan hand in hand

Ze hebben volop privacy en een gezellige buurt. De woningen zijn gesitueerd rondom een ruim opgezet plein, waar kinderen spelen en ouderen hun thee drinken. De buurt is zeer gemêleerd, een leuke mix tussen jong en oud. Helemaal nu ze jonge kinderen hebben wandelen ze vaak het dorp in om bijvoorbeeld even een brood te halen bij de bakker.

Voorheen woonden Juliette en Klaas in een appartement midden in het centrum. In hun huidige woning is het heerlijk stil en hebben ze voldoende parkeermogelijkheden. “Midden in het centrum deel je de parkeerruimte met het winkelpubliek, dan waren de parkeermogelijkheden niet altijd even ruim.”

 

Voor- en nadelen

Op de vraag of ze hier over 10 jaar nog steeds willen wonen zegt ze twijfelend: “Ons huis is van binnen helemaal perfect met genoeg ruimte, maar de tuin wordt ons helaas te klein met een jong gezin.” Dit is zeer begrijpelijk, er zijn bijvoorbeeld geen speeltuintjes in de buurt zoals je op Zuidbroek veel ziet. Juliette en Klaas voelen zich wel helemaal thuis in hun huidige buurt: “Het is intiem door het rustige binnenplein en voelt echt als een buurtje. Al met al is wonen in het centrum van Wierden echt een aanrader!”

 

Wil jij ook wonen in het centrum van Wierden? We helpen je graag met de zoektocht naar een nieuwe woning!