fbpx
Nieuwenhuis
Pimp je keuken

Pimp je keuken

“De plek is fantastisch, de tuin groot genoeg, het huis lekker ruim. Maar die keuken! Die is echt niet mijn smaak.” Een uitspraak die we best wel eens horen. Ons advies voor de woningzoeker? Ga toch eens kijken of het huis past bij jou, want met weinig budget kun je vrij gemakkelijk een leuke keuken maken die wel jouw smaak is. Hoe dan?

Begin goed

Een goed begin is het halve werk. Begin dan ook met het opstellen van jouw wensenlijst. Waar moet jouw keuken aan voldoen? Welke kleur vind jij mooi en welke apparatuur zie je graag terug. Je kunt gaan rondkijken in showrooms en ook op internet vind je heel veel mooie ideeën. Stel je budget vast en maak keuzes.

En dan?

Je hebt jouw budget bepaalt en keuzes gemaakt. Nu kun je kijken hoe de huidige keuken kan worden omgetoverd naar jouw wensenlijstje. Is er ruimte in jouw budget om apparatuur aan te passen of bevestig je alleen nieuwe grepen op de deurtjes en lades. Laat je inspireren door de vele plaatjes die online en in magazines te vinden zijn. Onze tips helpen je vast op weg.

Nieuw werkblad

Het werkblad is een opvallend onderdeel van de keuken. Een ander blad geeft de keuken direct een andere uitstraling. Kies jij hout, marmer, kunststof of misschien wel beton. Verdiep je goed in de voor- en nadelen van de diverse soorten materialen als aanrechtblad.

Keukenkastjes opknappen

Meestal zijn de keukenkasten het meest sfeerbepalend in de keuken. Heel gemakkelijk tover je een donkere houten keuken over naar een stoere of lichte keuken. Je kunt de huidige frontjes een andere kleur geven of vervangen voor nieuwe. Ga je voor een matzwarte keuken of liever een glanzend witte? Kies jij 1 mooie kleur of ga je het echt spannend maken met diverse kleuren.

Ook het veranderen van de greepjes kan jouw keuken een enorm ander aanzicht geven. Dit is een stuk gemakkelijker dan alle fronten schilderen en kost je ook minder tijd. Een leren lusje, klein knopje of juist een stoere stalen greep zijn heel mooie opties.

De achterwand kan anders

Is de achterwand helemaal betegeld en volgehangen met bovenkastjes? Steeds vaker zie je dat men kiest voor een keuken zonder bovenkastjes. Als je deze verwijdert heb je al een heel ander aanzicht. Een paar leuke planken aan de muur voor een mooi servies of rails om jouw kruidenplantjes aan op te hangen zijn leuke sfeermakers.

Je kunt er ook voor kiezen om tegeltjes op de achterwand te vervangen. Is dat te kostbaar? Je kunt de tegeltjes ook schilderen. Ga je toch voor vervangen, wat vind je dan van een tegeltje in visgraat of juist een stoere rvs-plaat. Nog een optie is het achterwege laten van een tegeltje en de muur te sauzen. Afwasbare verf is geen overbodige luxe voor een mooi behoud van de muur. Ben jij creatief? Gebruik schoolbordverf en leef je uit met mooie afbeeldingen en quotes.

De aankleding

Keukens moeten natuurlijk praktisch zijn, maar mogen ook shinen. Een unieke lamp, hangpotjes met kruidenplanten, posters aan de muur, planken met jouw mooiste servies. Een bordenrek, plantenwand, behang, een tegeltableau. Alles kan en maakt van koken een feestje! Tip: het mooiste resultaat krijg je als jij al jouw accessoires in dezelfde sfeer en/of kleurtint aanschaft. Dus weer terug naar punt 1… maak keuzes.

Ruimte over?

Is er ruimte over en is een kookeiland jouw droom? Een oude werkbank, een dressoir of barretje kan heel leuk dienst doen als ‘kookeiland’. Kleed hem aan met jouw keukenaccessoires en voilà; een gave blikvanger èn extra werkruimte erbij. Zie jij het niet voor je of lukt het niet? Laat ons helpen, want wij zijn meer dan een makelaar.