Nieuwenhuis meer dan een makelaar
Nieuwenhuis meer dan een makelaar

De fijnste werkkamer in huis

De laatste tijd werken we steeds meer thuis. Om goed thuis te kunnen werken, is een fijne en rustige werkplek erg belangrijk. Hoe kun je deze plek het beste inrichten? Wij helpen jou. In deze blog vind je inspiratie, tref je diverse stijlen en lees je meer over het samenstellen van de juiste thuiswerkplek. Kies de stijl die het beste bij jou past en ga aan de slag.

Thuiswerken is inmiddels een heel begrip geworden. Het geeft een bepaalde flexibiliteit aan je leven om de balans tussen werk en privé in te richten. Het is dan ook vaak de wens om een extra kamer te gebruiken voor de werkplek. Zo kun je de deur sluiten als het werk klaar is en genieten van privétijd thuis. Maar eerst focussen we ons op die optimale werkplek. Wij leren jou in vijf stappen hoe jij een kamer of plek omtovert tot de ideale thuiswerkplek.

Stap 1: kies een geschikte ruimte of plek

De ideale werkkamer is een plek waar je weinig of geen geluidsoverlast hebt. Ook is het fijn als er voldoende natuurlijk licht binnenkomt. Heb je geen aparte kamer in jouw woning over? Je kunt ook in een hoek van bijvoorbeeld de slaapkamer een fijne werkplek creëren. Denk in dat laatste geval wel aan goede ventilatie en ruim de kamer netjes op. Dit zorgt ervoor dat jij je goed kan concentreren tijdens je werk.

Stap 2: bepaal de stijl van jouw werkplek

Voor werkkamers wordt vaak een moderne of minimalistische stijl gekozen. Deze stijl moet wel bij je passen. Om een goede concentratie te waarborgen is weinig afleiding prettig. Voor velen is het dan ook prettig om rustige kleuren en dessins te gebruiken. Natuurlijk snappen wij het wel als jij het leuk vindt om met uitgesproken kleuren en prints te werken. Je kunt er dan het beste voor kiezen om deze op de wand achter je te gebruiken. Je zit er dan tijdens jouw werk met je rug naar toe. Ideaal ook als mooie achtergrond tijdens een digitale meeting.

Stap 3: de juiste kantoormeubelen

De juiste kantoormeubelen zijn een van de belangrijkste aspecten.  Vooral een goed bureau en een fijne bureaustoel zijn een must. Zorg ervoor dat deze af te stellen zijn aan jouw lichaam. Als je goed zoekt vind je leuke meubelen die zowel ergonomisch als stylisch verantwoord zijn. Perfecte combinatie toch! 

Verder heb je vaak een paar mooie en praktische opbergers nodig bij je werkplek. Denk aan dichte bakken of een kast. Zo houd jij jouw werkplek opgeruimd en overzichtelijk. Ook is het aan te raden om jouw bureau naast of dichtbij een raam te plaatsen. Zo kun je af en toe gemakkelijk naar buiten kijken om oververmoeidheid te voorkomen.

Stap 4: goede verlichting

Het meest ideale is dat er veel natuurlijk licht binnen treedt op je werkplek, maar dit is helaas niet altijd het geval. Goede verlichting is dan ook erg belangrijk.

Vaak wordt goede verlichting vergeten op je thuiswerkplek. Goede verlichting helpt je om je beter te concentreren. Je kunt het beste kiezen voor licht dat natuurlijk oogt en niet te fel is. Je kunt bijvoorbeeld indirecte verlichting toepassen voor een natuurlijke uitstraling. Koel en wit licht bevordert de concentratie. Naast goede basisverlichting kun je gezellige lampjes plaatsen voor extra sfeer.

Verder heb je vaak een paar mooie en praktische opbergers nodig bij je werkplek. Denk aan dichte bakken of een kast. Zo houd jij jouw werkplek opgeruimd en overzichtelijk. Ook is het aan te raden om jouw bureau naast of dichtbij een raam te plaatsen. Zo kun je af en toe gemakkelijk naar buiten kijken om oververmoeidheid te voorkomen.

Stap 5: accessoires en planten

De ultieme sfeermakers zijn accessoires en planten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mooie houten planken aan de muur. Deze zijn functioneel maar ook superleuk om bijvoorbeeld een mooie lijst op te plaatsen of een toffe hangplant. Hiermee maak jij jouw thuiswerkplek gelijk een stuk sfeervoller en persoonlijker. Ook grote lijsten aan de muur met jouw favoriete foto’s of afbeeldingen kleden jouw thuiswerkplek aan. Om de rust te bewaren kun je ervoor kiezen om een kleurenschema te gebruiken in de accessoires en dezelfde filters te gebruiken voor foto’s.

Functionele accessoires zoals pennenbakjes en notitieboekjes zijn ook erg handig en tegenwoordig zijn ze ook nog eens super hip met printjes en kleurtjes!

Aan de slag

Hopelijk heb je veel gehad aan onze tips. Mocht jij tóch meer hulp nodig hebben, bel dan gerust één van onze interieurontwerpers. Stel je vragen gemakkelijk via 0546 457405 of stuur ons een e-mail aan [email protected]

Meer dan alleen een makelaar

Wil jij het maximale uit de verkoop van je woning halen?

Wij geloven dat elke woning een uniek huis is dat het verdient om met de grootste zorg en toewijding te worden verkocht. Ontdek hoe wij jouw woning in 3 eenvoudige stappen transformeren naar de hoogste opbrengstwaarde!

Stap 1 - Stralende presentatie

Eerste indrukken zijn cruciaal. Ons team van stylisten en fotografen brengt de ware pracht van jouw woning naar voren met al haar pluspunten en kansen. We optimaliseren de presentatie met bijvoorbeeld professionele foto’s en video’s. Zo creëren we een onvergetelijke eerste indruk die potentiële kopers betovert.

Stap 2 - Slimme marketingmagie

We laten jouw woning met kop en schouders eruit steken in de vastgoedwereld. Met behulp van doelgerichte marketingstrategieën en de nieuwste technologieën brengen we jouw eigendom onder de aandacht van de juiste doelgroep. Van online tot offline, we zetten alles in om een buzz te creëren en de vraag te vergroten.

Stap 3 - Meesterlijke onderhandelingen

Onze ervaren makelaars zijn jouw partners in onderhandeling. We streven naar de beste voorwaarden en hoogste opbrengstwaarde bij elke transactie. Met vastberadenheid en kennis begeleiden we het onderhandelingsproces tot aan de laatste handtekening, zodat jij met een glimlach de sleutels van jouw succesvol verkochte woning overhandigd.

Ons recente aanbod

Wat levert mijn huis op?

Hoe snel zou mijn huis verkopen? Duidelijkheid over de waarde. Vraag een gratis waardebepaling aan.

Vraag eenvoudig een gratis waardebepaling aan bij ons. De makelaar inventariseert samen met jou de woning en vertelt jou wat de reële waarde én de haalbare verkoopprijs is. Zo heb je een goed beeld van de waarde van jouw woning, waardoor je weloverwogen beslissingen kunt nemen.