Nieuwenhuis meer dan een makelaar
Nieuwenhuis meer dan een makelaar

Column De Wiezer november 2022

Hi, wat leuk dat wij jou mogen meenemen in onze wereld van vastgoed. Iedere maand schrijven wij een column in de lokale krant ‘De Wiezer’. In dit column doen wij ons best om jou een kijkje te geven in onze wereld. De wereld van de makelaardij. In deze derde column kijken we eens gekscherend naar de teksten die makelaars schrijven over woningen. Wat is eigenlijk een mooi huis? Wat betekent authentiek?

“Kies jij een duurzame woning of geef jij de prioriteit aan authentieke elementen?“

Ik sta in één van mijn favoriete de winkels van Wierden om kinderkleding uit te zoeken voor mijn jongens. Ze groeien er echt uit. Direct loopt de eigenaar naar mij toe en vraagt mij zachtjes; “Hé Sanne, goed je te zien. Heb je nog een mooi huisje te koop?”. Ik kijk hem glimlachend aan en mijn brein gaat alle kanten op. Wat zou hij mooi vinden? Gaat hij voor een strak design? Ziet hij het liefste geitjes in zijn achtertuin lopen of woont hij graag midden in het centrum? Zijn uitleg volgt al snel. “Het liefst een beetje buitenaf voor de rust, een duurzaam huis, luxe afgewerkt, weinig werk in de tuin en niet zo ver fietsen voor de kids.” Ik kijk hem aan en vraag voorzichtig of het ook authentiek mag zijn? Hij schiet in de lach; “zekers een opknapper?”.

Wij zijn niet de enigen die in de lach schieten om deze woordkeuze. Woordkeuzes die je vaak tegenkomt in verkoopteksten van woningen. Ook andere klanten in de winkel horen ons gesprek en haken al snel aan. Veel voorbeelden passeren de revue, zoals een unieke architectuur en een sfeervol huis. Oftewel, verbloemen we de smaakgevoelige architectuur en staat ‘sfeervol’ voor een klein en knus huis. 

Verkoopteksten van woningen zijn vaak voorzien met zulke omschrijvingen. Wat moet je eigenlijk echt lezen als er staat ‘dichtbij uitvalswegen’? Bedoelt de makelaar dan dat de snelweg door jouw achtertuin loopt? Wat kan het betekenen als de tuin van jouw droomhuis wordt omschreven als stadstuin? Is dat een ieniemienie ruimte met veel inkijk van de buren? Wat denk jij van het huis dat wordt omschreven met de term ‘van alle gemakken voorzien’? Dat klinkt toch te mooi om waar te zijn? Ja, dat is het vaak ook. Dan hebben we het nog niet over de speelse indeling. Dit kan zoveel betekenen, maar het is vooral vaak een onlogische indeling. Laat ik afsluiten met de geliefde, originele aanwezige elementen in de woning. Als je dat leest moet je echt even goed opletten, want deze huizen moeten vaak flink onder handen worden genomen voor een renovatie. 

Tja denk ik; makelaarstermen. Het blijkt een grappig en ook veelbesproken item. 

Welke term is perfect voor jouw huis?

Mijn naam is Sanne Nieuwenhuis en ik ben makelaar. Ik ben benieuwd welke term jij perfect vindt passen bij jouw huis. Is die authentiek? Heeft hij een creatieve indeling of geniet jij van een stadstuin? Wij nemen jou mee in onze wereld van vastgoed. Het voelt als onze verantwoordelijkheid dat jij geniet van optimaal woongenot in jouw huis. Hoe we dat doen? Ontdek Nieuwenhuis, meer dan een makelaar. 

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze wereld van vastgoed. Iedere maand plaatsen we een column in de lokale krant ‘De Wiezer’.

Meer dan alleen een makelaar

Wil jij het maximale uit de verkoop van je woning halen?

Wij geloven dat elke woning een uniek huis is dat het verdient om met de grootste zorg en toewijding te worden verkocht. Ontdek hoe wij jouw woning in 3 eenvoudige stappen transformeren naar de hoogste opbrengstwaarde!

Stap 1 - Stralende presentatie

Eerste indrukken zijn cruciaal. Ons team van stylisten en fotografen brengt de ware pracht van jouw woning naar voren met al haar pluspunten en kansen. We optimaliseren de presentatie met bijvoorbeeld professionele foto’s en video’s. Zo creëren we een onvergetelijke eerste indruk die potentiële kopers betovert.

Stap 2 - Slimme marketingmagie

We laten jouw woning met kop en schouders eruit steken in de vastgoedwereld. Met behulp van doelgerichte marketingstrategieën en de nieuwste technologieën brengen we jouw eigendom onder de aandacht van de juiste doelgroep. Van online tot offline, we zetten alles in om een buzz te creëren en de vraag te vergroten.

Stap 3 - Meesterlijke onderhandelingen

Onze ervaren makelaars zijn jouw partners in onderhandeling. We streven naar de beste voorwaarden en hoogste opbrengstwaarde bij elke transactie. Met vastberadenheid en kennis begeleiden we het onderhandelingsproces tot aan de laatste handtekening, zodat jij met een glimlach de sleutels van jouw succesvol verkochte woning overhandigd.

Ons recente aanbod

Wat levert mijn huis op?

Hoe snel zou mijn huis verkopen? Duidelijkheid over de waarde. Vraag een gratis waardebepaling aan.

Vraag eenvoudig een gratis waardebepaling aan bij ons. De makelaar inventariseert samen met jou de woning en vertelt jou wat de reële waarde én de haalbare verkoopprijs is. Zo heb je een goed beeld van de waarde van jouw woning, waardoor je weloverwogen beslissingen kunt nemen.