fbpx
Nieuwenhuis
Nieuwenhuis

Column De Wiezer mei 2023

Iedere maand schrijven wij een column in de lokale krant ‘De Wiezer’. In dit column doen wij ons best om jou een kijkje te geven in onze wereld. De wereld van de makelaardij. In dit negende column gaan we het hebben over een optimale verkooppresentatie met fotografie van een huis.

De opkomende zon piept al door de ramen

“Piep, piep” hoor ik vanuit de hal in mijn huis. Op mijn tenen loop ik richting het geluid, zodat mijn kindjes niet wakker worden. Het is namelijk net half 6 in de ochtend. Ik open mijn telefoon en lees het binnengekomen appje van Rob, onze fotograaf. “Wakker?” Ik glimlach, kijk naar de opkomende zon buiten en verheug mij op de dag. De fotografie van maar liefst drie woningen voor de verkoop. Ik trek mijn jas vast aan en loop naar buiten toe met twee bekers koffie in mijn hand, want ik zie de fotograaf al aan komen rijden.

Woningfotografie

Als makelaar weet ik als geen ander dat de presentatie van een woning essentieel is bij het verkopen ervan. In de maanden mei en juni heb ik als makelaar de mooiste tool tot onze beschikking: woningfotografie. Ik hoor jou denken “huh, je kunt toch altijd foto’s maken van een woning?” Tuurlijk kan dat, alleen is het resultaat in de wintermaanden anders.


Ik overhandig Rob de koffie en val direct met de deur in huis. “Rob, waarom is het nu eigenlijk zo mooi om foto’s van woningen te maken?” Hij steekt enthousiast van wal met een aantal redenen terwijl hij aan zijn koffie nipt.

Helder en zacht licht

Ten eerste omdat de natuur in bloei staat. De bomen krijgen weer bladeren, bloemen beginnen te bloeien en het gras wordt weer groen. Dit zorgt ervoor dat de woning echt zijn natuurlijke omgeving kan gebruiken om in op te vallen voor een zo mooi mogelijke presentatie. Foto’s met bloeiende bomen en struiken, groene gazons en een stralende zon zullen potentiële kopers onmiddellijk aantrekken.


Ten tweede biedt de maand mei prachtige lichtomstandigheden voor woningfotografie. Het licht is helderder en zachter dan in de winter en de herfst, waardoor het gemakkelijker is om mooie, evenwichtige foto’s te maken. Dit is dan ook exact de reden dat we vandaag maar liefst drie woningen in beeld kunnen brengen. In de maand november redden we dat echt niet op 1 dag.
Hoe we dat doen? Ontdek Nieuwenhuis, meer dan een makelaar.

Ten derde hebben veel mensen in de maand mei meer tijd om woningen te bekijken en te kopen. De zomervakantie is nog niet begonnen en mensen zijn vaak op zoek naar een nieuwe woning voordat de vakantieperiode begint.

Hogere opbrengst

Kortom, door het gebruik van de natuurlijke omgeving, het heldere en zachte licht en de beschikbare tijd van potentiële kopers in mei, is het zeker de moeite waard om nu in actie te komen als jij een woning goed in beeld wil brengen voor de verkoop om een hogere opbrengst te realiseren.

Mijn naam is Sanne Nieuwenhuis en ik ben makelaar. En wat ik jou wil meegeven? Streef een optimale verkoop na en dat begint altijd met een goede, nee fantastische, presentatie.

Het voelt als onze verantwoordelijkheid dat jij geniet van optimaal verkoopresultaat binnen een aanzienlijke tijd. Hoe we dat doen? Ontdek Nieuwenhuis, meer dan een makelaar.