fbpx
Nieuwenhuis
Oktober woonmaand

Column De Wiezer september 2022

Hi, wat leuk dat wij jou mogen meenemen in onze wereld van vastgoed. Iedere maand schrijven wij een column in de lokale krant ‘De Wiezer’. In dit column doen wij ons best om jou een kijkje te geven in onze wereld. De wereld van de makelaardij. In deze eerste aflevering bespreken we de buren. We nemen jou mee op een zomerse zaterdagavond. Wie is jouw buur?

Van je buren moet je het hebben

Het is zaterdagavond half 10 en ik zit achter het huis met vriendinnen te kletsen als we plotseling een autoalarm horen afgaan. We kijken elkaar aan, want naast mijn woning is een garage met prachtige auto’s op de plas. Zou er onraad zijn of zou er ‘zomaar’ een alarm afgaan? Wij gluren over de schutting, want stel je voor dat we een gevaarlijke inbreker aantreffen. Gelukkig zien we dat niet, maar wel alarmlichten die afgaan van een auto. Hmmm, het zal wel niets zijn.

Goede buren

We gaan weer zitten en al kletsend vullen we de schaaltjes met lekkers aan. Een half uurtje later… weer een alarm! Je raadt het al; onze nieuwsgierigheid wint en we kijken weer. Wederom alarmlichten van dezelfde auto. Dit vertrouwen we niet. We besluiten de politie te vragen om langs te rijden en we berichten ondertussen de eigenaren van de garage. Al snel komt de politie een kijkje nemen. Met zaklamp aan lopen zij speurend over de plas en stiekem kijken er over de schutting drie paar ogen mee.

Gelukkig bevestigt de politie al snel dat het loos alarm is. Hè, gelukkig. Ze bedanken ons voor de oplettendheid en vragen ons bij twijfel weer te bellen. Eind goed, al goed en we zetten onze gezellige borrel voort. Terwijl we de nieuwste kledingcollectie met elkaar bespreken en de laatste updates over de kindjes doornemen dwalen mijn gedachten af naar het moment dat we dit huis kochten; ruim 7 jaar geleden. “Een bedrijf als buur, wat betekent dat?” Ik had echt geen idee, dus we gingen op onderzoek uit.

Op gesprek

We trokken de stoute schoenen aan en gingen op de koffie bij de garage voor een goed gesprek met de eigenaar. Wij ontdekten vriendelijke mensen en mooie ondernemingsplannen. Klinkt goed! En nu, 7 jaar later kan ik niet anders dan concluderen dat we hier fantastisch wonen, met een goede buur! En zij? Zij appten de volgende ochtend dat ze dankbaar waren voor onze alertheid en genoten van een vakantie in de zon.

Optimaal woongenot

Mijn naam is Sanne Nieuwenhuis en ik ben makelaar. En wat ik jou wil meegeven? Ga op onderzoek uit in de omgeving van waar jij wilt wonen. Wat leeft er in de buurt? Welke voorzieningen zijn er te vinden? Wie zijn de buren? Vraag de makelaar, ga op jacht en laat je niet onnodig verrassen. Wij nemen jou mee in onze wereld van vastgoed. Het voelt als onze verantwoordelijkheid dat jij geniet van optimaal woongenot in jouw huis. Hoe we dat doen? Ontdek Nieuwenhuis, meer dan een makelaar.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze wereld van vastgoed. Iedere maand plaatsen we een column in de lokale krant ‘De Wiezer’.