Nieuwenhuis meer dan een makelaar
Nieuwenhuis meer dan een makelaar

5 belangrijke vragen bij de bezichtiging

Heb jij ook zo’n droombeeld van een toekomstig huis in je hoofd? Je hebt jouw woonwensen genoteerd en stiekem jouw droomwensen er bij geschreven. ‘Een tuin met weinig onderhoud, drie slaapkamers, een luxe keuken met stoomoven, houten vloeren en openslaande deuren…’ Droom je al mee?

En dan gebeurt het: jouw droomwoning staat in de verkoop! Ze zeggen altijd “een goede voorbereiding is het halve werk” en dat kunnen wij zeker beamen. Vooral bij een bezichtiging is het handig om goed voorbereid te zijn. Met dit lijstje van 5 belangrijke vragen bij een huisbezichtiging weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet in jouw toekomstige droomhuis en dat je een goede koop doet.

Vraag 1: Is er genoeg bergruimte?

Vaak vergeten mensen hun enorme collecties aan verzamelingen. Check toch even of er voldoende plek is om alle spullen op te bergen die je liever uit het zicht hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de stapels fotoalbums, de complete winter- of zomergarderobe, de kisten vol kinderspeelgoed of je volledige kampeeruitrusting. Kun je ook je tuingereedschap kwijt in een leuke schuur of is er een mogelijkheid om hier ruimte voor te creëren? Hoe spijtig zou het zijn als je straks het huis van je dromen vol rommel hebt staan, omdat er te weinig bergruimte is. Checken dus!

Vraag 2: Hoe oud is de cv-ketel?

Van welk jaartal is de cv-ketel? En hoe staat het met het onderhoud? Zijn er wel eens problemen geweest met de cv-ketel? Bij het aanschaffen van een nieuwe cv-ketel praat je al snel over een flink bedrag en daar zit je niet op te wachten wanneer je net verhuisd bent. Check dus hoe oud de cv-ketel is en hoe het staat met het onderhoud.

Vraag 3: Wat is het energieverbruik van de woning?

Er is natuurlijk een energielabel, maar dat zegt niet altijd alles. Vraag eens naar de isolatie opties: is er dubbel glas, is het dak of de spouw geïsoleerd? Probeer tijdens de bezichtiging goed te achterhalen hoe het zit met de isolerende voorzieningen en of er eventuele extra opties zijn om te isoleren, zonnepanelen aan te schaffen of op een andere manier de energielasten omlaag te brengen. Naast de hypotheekkosten is het voor velen ook een prettig idee om een schatting te maken van de maandelijkse lasten. Het is dus geen gek idee om te vragen naar de energierekening.

 

Vraag 4: Hoe staat de kruipruimte erbij?

Is er een kruipruimte en in welke staat verkeert deze? Vraag tijdens het bezichtigen eens waar de kruipruimte zit en steek je neus erin. Ruikt het naar een rottende zak aardappelen? Dan moeten de alarmbellen gaan rinkelen, want dan is het er vochtig. Niet erg fijn, want het vocht kan bijvoorbeeld in de muren of in een houten vloer trekken. Een droge kruipruimte hoort in jouw droombeeld, even nakijken dus.

Vraag 5: Wie zijn de buren?

Veel mensen kiezen bij het kopen van hun droomhuis ook voor een bepaalde ligging. Bijvoorbeeld juist in een rustige straat zonder druk winkelcentrum om de hoek. Je wilt dan niet dat jouw droomplaatje verstoord wordt door de buurman die als talentloze, maar fervent zanger door het leven gaat. Weg stilte, hallo irritatie. Als je er toch bent, vraag dan gewoon eventjes naar de buren.

Klaar voor de bezichtiging!

Gewapend met deze vragenlijst op zak is het halve werk al gedaan en ben je klaar voor jouw bezichtiging. Heb je jouw droomhuis al gevonden tussen ons aanbod? We zoeken graag met je mee en plannen met liefde een bezichtiging voor je in jouw toekomstige droomwoning. Wilt je je eerst verder verdiepen in een woning om te kijken of dit jouw droomwoning zou kunnen zijn? Vraag dan een woningbrochure bij ons aan, je kunt zelfs kiezen uit geprint én digitaal!

P.S. We helpen je ook graag met bezichtigingen wanneer je je huis wilt verkopen. Neem contact met ons op of laat je telefoonnummer achter. Dan bellen we je zo spoedig mogelijk terug.

Meer dan alleen een makelaar

Wil jij het maximale uit de verkoop van je woning halen?

Wij geloven dat elke woning een uniek huis is dat het verdient om met de grootste zorg en toewijding te worden verkocht. Ontdek hoe wij jouw woning in 3 eenvoudige stappen transformeren naar de hoogste opbrengstwaarde!

Stap 1 - Stralende presentatie

Eerste indrukken zijn cruciaal. Ons team van stylisten en fotografen brengt de ware pracht van jouw woning naar voren met al haar pluspunten en kansen. We optimaliseren de presentatie met bijvoorbeeld professionele foto’s en video’s. Zo creëren we een onvergetelijke eerste indruk die potentiële kopers betovert.

Stap 2 - Slimme marketingmagie

We laten jouw woning met kop en schouders eruit steken in de vastgoedwereld. Met behulp van doelgerichte marketingstrategieën en de nieuwste technologieën brengen we jouw eigendom onder de aandacht van de juiste doelgroep. Van online tot offline, we zetten alles in om een buzz te creëren en de vraag te vergroten.

Stap 3 - Meesterlijke onderhandelingen

Onze ervaren makelaars zijn jouw partners in onderhandeling. We streven naar de beste voorwaarden en hoogste opbrengstwaarde bij elke transactie. Met vastberadenheid en kennis begeleiden we het onderhandelingsproces tot aan de laatste handtekening, zodat jij met een glimlach de sleutels van jouw succesvol verkochte woning overhandigd.

Ons recente aanbod

Wat levert mijn huis op?

Hoe snel zou mijn huis verkopen? Duidelijkheid over de waarde. Vraag een gratis waardebepaling aan.

Vraag eenvoudig een gratis waardebepaling aan bij ons. De makelaar inventariseert samen met jou de woning en vertelt jou wat de reële waarde én de haalbare verkoopprijs is. Zo heb je een goed beeld van de waarde van jouw woning, waardoor je weloverwogen beslissingen kunt nemen.