fbpx
Nieuwenhuis
Duurzaam huis Twente

Duurzaam wonen

Wat kun jij doen om duurzamer te leven en te wonen? Wat kun jij doen om thuis te besparen op jouw energierekening? Steeds vaker lezen we over een duurzaam huis, het energielabel en de energierekening. Wij zetten ons in voor een verhoogd woongenot en daarom delen onze experts de beste tips met jou voor een duurzaam huis.

Het energielabel

Het energielabel van een woning laat in de basis zien hoe zuinig het huis is. Ook kun je eruit opmaken welke ingrepen jij nog kunt doen om de woning energiezuiniger te maken. Als een woning wordt verkocht, dan is het verplicht om een geldig en definitief energielabel te tonen en uiteindelijk te overhandigen aan de nieuwe eigenaar. Er zijn verschillende klassen, namelijk A++++ tot en met G. Klassen zoals A++++ zijn zeer zuinig en herken je direct aan de felle, groene kleur. Een klasse G is niet zuinig en wordt dan ook met de kleur rood aangeduid. Een energiezuinig huis heeft in de basis goede isolatie, energiezuinige ventilatie, zonnepanelen en wordt op een duurzame manier verwarmd.

Duurzaam wonen twente
Duurzaam wonen twente
Vraag jouw energielabel aan.Duurzame energiebronnen.

Het Energieloket

Het Energieloket is veelal een gemeentelijk initiatief. Zo vind je ook in Twente diverse Energieloketten, waaronder in Twenterand, Almelo en Wierden-Enter. Het Energieloket in Wierden-Enter wordt beheerd door Stichting Duurzaam Wierden-Enter. Wij zijn continue met hen in gesprek om onze woningkopers- en verkopers nog beter te informeren over duurzaam wonen. Zo kun je van onze makelaars en taxateurs verwachten dat zij jouw vragen kunnen beantwoorden over isolatie, besparingen, leningen en subsidies.

FacebookVolg ons op Facebook
InstagramVolg ons op Instagram

Doe-het-zelf-maatregelen

Je treft op onze social media kanalen volop tips en adviezen om zelf mee aan de slag te gaan. Er worden tips gedeeld om energiekosten te besparen. Ook wordt er uitleg gegeven over de diverse opties om een beter energielabel na te streven voor jou huis. Daarnaast tref je uitleg van diverse experts over verschillende duurzame energiebronnen. Samen streven we naar een beter woongenot.

Volg ons en profiteer.

Energiecoach

Om jou te helpen verduurzamen zijn er energiecoaches opgeleid. Zij verstrekken belangeloos en gratis een advies over het verbeteren van de duurzaamheid van jouw huis tijdens een persoonlijke afspraak bij jou thuis. Wil jij hier gebruik van maken, neem dan contact op met de Energiecoaches van Stichting Duurzaam Wierden-Enter door te bellen met 0546 723117 of bezoek hun website.


Deze pagina en de verstrekte adviezen zijn in samenwerking met de gediplomeerde Energiecoaches van Stichting Duurzaam Wierden-Enter samengesteld.