fbpx
Nieuwenhuis
Te Koop Wierden Prins Hendrikstraat 2

Bewoners vertellen | Prins Hendrikstraat 2

Van een droom naar de werkelijkheid

“Ruim tien jaar geleden hebben wij besloten om onze droom te realiseren; het bouwen van een prachtig vrijstaand huis”. Deze bewoners van de Prins Hendrikstraat 2 in Wierden waren niet onervaren, want dit is het derde huis dat ze hebben mogen bouwen. Dat zie je terug in gemaakte keuzes bij zowel de indeling als het materiaalgebruik. Hoogstaand! Lees je mee hoe deze prachtige woning aan de Prins Hendrikstraat 2 in Wierden een echte topper is?

Was het gemakkelijk om deze woondroom te realiseren?

Het vinden van een geschikte bouwlocatie was èn is niet de gemakkelijkste opgave. “Alhoewel de locatie ons in eerste instantie niet direct aantrok, waren we toch al snel verkocht door de rust die er is en het voordeel van het centrum op loopafstand. Oftewel; rustig maar toch dichtbij alle winkels en scholen. Samen met een goede aannemer hebben we dit mooie droomhuis mogen bouwen.”

Het moest een woning worden die behaaglijk is en gemakkelijk te onderhouden; voilà gelukt. Zij hebben tijdens het bouwen gelet op kwaliteit, duurzaamheid en gemak. De ruimte die nu in gebruik is als kantoor en magazijn is bijvoorbeeld zeer gemakkelijk om te vormen naar slaap- en badkamer. Hier is ook al een toilet. “Dit huis is gebouwd met oog voor de toekomst is zowel het gebruik als het comfort. Zo hebben wij een fitnesseruimte boven en een inpandige garage; ideaal!”

Zowel de binnen- als buitenkant zijn met oog voor detail gerealiseerd. ‘Wij vinden het huis erg mooi en prettig om te wonen. Al onze wensen zitten erin verwerkt. Een tv-ruimte, zitgedeelte, grote woonkeuken met een prachtexemplaar van een fornuis. Voor alle kinderen is er volop ruimte en er zijn twee badkamers.

Met welke keuzes zijn jullie nog steeds in je nopjes?

“In het huis is het binnenstromende licht door de vele ramen en openslaande deuren erg prettig om te ervaren. Alle ramen kunnen open. De vloer van Afrikaanse leisteen is voor ons nog steeds een topper. Het is een gemakkelijke tegel die bij lichte en donkere meubels past. Deze vloer lijkt altijd schoon en is ook gemakkelijk schoon en mooi te houden. Het huis is super goed geïsoleerd waardoor de stookkosten laag zijn. Alhoewel wij vloerverwarming hebben over de gehele begane grond hebben we toch gekozen voor verwarming en tunnelhaard als extra voor de gezelligheid. Als de kinderen uit school kwamen was het iedere dag gezellig bijkletsen bij de haard.”  

Ook de locatie keuze is nog steeds de beste keuze. Aan de voorkant woont men als hechte buurt al tientallen jaren in de straat. Dit geeft een prettige verbondenheid. “Onze tuin grenst aan grotere percelen aan de achterzijde en dat geeft die perfecte rust. Wie we wel zien of horen? De eekhoorntjes, blauwe gaaien, groene ekster, allerlei vogeltjes en egels.”

Wat zeggen vrienden van jullie huis?

“Vrienden en familie vinden ons huis schitterend gebouwd, maar vinden het lastig dat het straatbeeld druk oogt.  Gelukkig is de drukte niet de waarheid en genieten je hier juist van de rust en het overal dichtbij zijn. Als de visite weer naar huis gaat komen ze daar dan ook vaak op terug”.

En nu?

De bewoners begonnen deze beleving met een opgroeiend gezin. Nu, ruim tien jaar later, wonen zij er nog met z’n tweeën en wordt de woning te groot voor hen. “Alhoewel we iedere dag volop genieten van ons huis, de tuin, terrassen en onze veranda denken wij dat het tijd is voor een nieuw pracht gezin om hier te wonen”. Klinkt dit woongenot jou als muziek in de oren? Kom vooral eens langs om te kijken en het wonen hier te beleven. Samen met ons bezichtigingsplan ben je zeker van een goede bezichtiging en wie weet woon jij hier deze zomer.