fbpx
Nieuwenhuis
Te koop Wierden

Bewoners aan het woord | Marktstraat 6

Al heel wat jaren hadden wij een modezaak net buiten Wierden. Door omstandigheden zijn we in 1982 met onze modezaak aan de Marktstraat 6 in Wierden terecht gekomen. In het pand waar toen nog fotograaf Kolkman zat hebben wij jarenlang ondernomen.

De marktstraat 6 in Wierden is een groot pand met een prachtig historische gevel. “Bij de winkelruimte zat een grote opslag waar wij een woning van hebben gemaakt. Omdat het met de winkel goed ging, konden we in de loop der jaren een aantal uitbreidingen doen. Hierdoor is er nu een winkeloppervlakte van 150m2 en zit er achter de winkel een groot magazijn.”

Hoe woon je hier

De woning zelf biedt flink wat nodige pluspunten. “Naast het woongedeelte is er een groot dakterras van ongeveer 70m2 waar we in de zomer heerlijk buiten kunnen zitten. Het dakterras heeft prachtige planten, klimmers en geeft een echt zonnig tuingevoel. Is het weer iets minder mooi, dan vertoeven wij in de aangebouwde serre. Ook hier kunnen we met de hele familie zitten omdat deze echt groot is!”

We wonen in een gemoedelijke buurt, er is sociale controle. Als we elkaar nodig hebben dan zijn we er voor elkaar, zonder de deur bij elkaar plat te lopen. De bewoners hebben niet in de gaten dat ze midden in het centrum wonen met al die ruimte die ze zowel binnen als buiten hebben. “Mensen die voor het eerst bij ons komen, zijn verbaasd over de ruimte die er is. Zowel in het winkelpand en de woning, als eromheen.”

De toekomst

“Wij zouden willen dat we weer jong waren, maar gelukkig mogen wij ook ouder worden.” Dat is precies de reden dat zij het winkelpand en de woning willen verkopen. Het is zo’n mooie, unieke plek. Zoveel ruimte en mogelijkheden midden in het centrum van Wierden vind je gewoon bijna nergens.

Het pand heeft veel prachtige, oude details. Wil je die bewaren dan is renoveren een goede optie. Maar ook nieuwbouw behoort tot de mogelijkheden. Je kunt een ruimte creëren voor verschillende doeleinden zoals bijvoorbeeld een winkel, kantoorruimte of praktijk met daarboven een woning. Daarnaast is er achter het pand voldoende ruimte voor een aantal parkeerplaatsen. Kun jij deze mogelijkheden zien en kom jij jouw dromen hier verwezenlijken? Plan een vrijblijvende bezichtiging via 0546 457405 voor de Marktstraat 6 in Wierden en laat je verrassen door dit heerlijke plekje.